در این مقاله می خواهیم در رابطه با عیب یابی چیلر تراکمی صحبت کنیم تا در صورت بروز مشکل بتوانید آن را متوجه شده و در جهت عیب یابی آن قدم بردارید. در ابتدا به توضیح در رابطه با خود دستگاه چیلر می پردازیم تا بهتر با این دستگاه کاربردی و پر استفاده آشنا شوید.
چیلر تراکمی چیست؟
چیلر ها یکی ازمهم ترین وسایل سرمایشی و تولید برودت می باشند. از این وسیله در کارخانه های صنعتی و ساختمان های مسکونی استفاده می شود. چیلر دستگاهی می باشد که می تواند آب سرد تولید کند. با استفاده از آب سردی که تولید می شود می تواند فضای داخلی ساختمان ها و کارخانه ها را خنک کند. کلا چیلر ها را به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم بندی می کنند. در این مقاله می خواهیم به بررسی و عیب یابی چیلر تراکمی بپردازیم و شما را با این مورد آشنا سازیم.
مهم ترین عیب های چیلر تراکمی
عیب یابی چیلر تراکمی یک روش برای جلوگیری از بروز اتفاقات بدتر می باشد. مواردی که سبب میشود متوجه بروز یک عیب در چیلر های تراکمی شویم به شرح زیر می باشد. 1-کمپرسور صدای زیادی دهد. 2-کمپرسور دستگاه روشن نشود. 3-کمپرسور به صورت مرتب و بدن وقفه کار کند. 4-به خاطر افزایش فشار، سیستم قطع شود. 5-همچنین بر اثر کاهش فشار سیستم قطع شود. 6-اپراتور یخ بزند. 7-سیستم سرمای بسیار کمی تولید کند. 8-خط مکش یخ بزند. سیستم سرمایی تولید نکند. 9-فیلتر درایر زیاد کثیف شود. 10-شیر برقی مسیر باز نشود.
تمام موارد بالا در صورت بروز سبب می شود که متوجه وجود یک عیب در سیستم چیلر تراکمی شویم.
عیب یابی چیلر تراکمی راحت می باشد به شرطی که با دقت به بررسی این موارد بپردازیم و بتوانیم به سرعت مشکل را مشخص کنیم.
عیب یابی چیلر تراکمی
یکی از موارد عیب یابی چیلر تراکمی صدای زیاد کمپرسور می باشد. این مشکل دلایل متعددی دارد که به آن می پردازیم. یکی از دلایل آن زیاد بودن شارژ گاز سیستم می باشد. دلیل بعدی معیوب بودن اویل پمپ است. شاید این مشکل به دلیل وجود خرابی در یاتاقان های ثابت و متحرک نیز به وجود آید.
عیب یابی چیلر تراکمی کار راحتی می باشد که با کمی اطلاعات می توان از آن مطلع شد. علت روشن نشدن کمپرسور دستگاه وصل نبودن کلید کمپرسور و یا وصل نبودن برق به دستگاه می باشد. کمپرسور دستگاه آسیب پیدا کرده باشد. همچنین ممکن است به دلیل آسیب به سوئیچ فشار بالا و پایین باشد.
دلیل بعدی در عیب یابی چیلر تراکمی کار کردن دائمی چیلر میباشد که این دلیل نیز به علت موارد زیر می باشد. کندانسور دستگاه نیاز به پاکسازی دارد. اواپراتور یخ زده باشد، درون مدار هوا وجود داشته باشد. شیر انبساط دستگاه به مشکل خورده باشد. در محل نصب چیلر دمای هوا بالا باشد. دلیل بعدی قطع شدن سیستم به دلیل افزایش فشار می باشد. این مشکل نیز به دلیل کار نکردن پمپ برج خنک کننده می باشد. در مسیر برج خنک کننده آب وجود ندارد. معیوب شدن شیر انبساط دلیل بعدی است. در لوله های کندانسور رسوب گرفته باشد.
ادامه عیب یابی چیلر تراکمی
یکی دیگرازموارد در عیب یابی چیلر تراکمی قطع شدن سیستم به علت کاهش فشار می باشد که این مورد به علت های زیر به وجود می آید. کثیف شدن فیلتر درایر یکی از این علت ها است. عمل نکردن ترموستات اواپراتور، کم بودن مقدار مبرد در سیستم، خراب شدن کلید کنترل فشار پایین، عمل نکردن شیر انبساط ترموستات.
عیب یابی چیلر تراکمی بسیار مهم می باشد زیرا در صورت عیب یابی درست می توان از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کرد. عیب یابی بعدی اوپراتور یخ زده می باشد که به علت عمل نکردن آنتی فریز و خراب شدن فلو سوییچ اتفاق می افتد. ممکن است سیستم سرمای کمی به وجود آورد که این مورد نیز به علت نیم سوز شدن الکتروموتور، کم بودن شارژگاز سیستم و رسوب لوله های کندانسور می باشد. از دیگر عیب یابی چیلر تراکمی زیاد کثیف شدن فیلتر درایر است که این مورد نیز به خاطر رطوبت زیاد مبرد می باشد.
باز نشدن شیر برقی مسیر مایع نیزمشکل مهمی می باشد که باید در صدد رفع عیب آن بر آمد. این مشکل ممکن است به خاطر خرابی در کلید اصلی و فیوزها باشد. وجود مشکل در سوئیچ فشار عامل بعدی می باشد. همچنین شیر برقی در صورت بروزمشکل باید تعمیر و یا تعویض گردد.
عیب یابی چیلر تراکمی باید سریع انجام گیرد اگر سیستم هیچ هوای سردی تولید نمی کند ممکن است به خاطر ازکار افتادن شیر انبساط باشد. تمام موارد بالا در صورت به موقع اقدام نکردن ممکن است به سیستم آسیب بزرگی بزند. به همین علت اولین قدم عیب یابی چیلر تراکمی می باشد که باید درست و دقیق انجام شود تا بتوان آن را در سریع ترین زمان ممکن تعمیر کرد و مشکل را به سرعت برطرف ساخت.
جمع بندی
در بالا سعی شد در رابطه با عیب یابی چیلر تراکمی صحبت کنیم و تا حدودی شما را با مشکلات احتمالی آشنا سازیم. در صورت بروز هر یک از موارد بالا باید سریعا با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. چک شدن دستگاه توسط یک متخصص اولین قدم شما برای عیب یابی چیلر تراکمی می باشد.
البته موارد دیگری نیز برای عیب یابی چیلر تراکمی وجود دارد که در بالا به مهم ترین آنها پرداختیم. در نظر داشته باشید همواره به وجود آمدن عیب و مشکل در چیلرها وجود دارد. عیب یابی آنها کاری تخصصی می باشد که باید توسط افراد حرفه ای و متخصص انجام شود. در صورت بروز مشکل باید در اولین فرصت با تکنسین های مربوطه در این زمینه تماس بگیرید تا بتوانید به رفع مشکل بپردازید. البته با وجود یک سری دستورالعمل ها می توان قدم به قدم به عیب یابی چیلر تراکمی پرداخت. تفاوتی نمی کند چیلر شما جذبی و یا تراکمی باشد در قدم نخست باید از دستورالعمل آن به صورت درست استفاده کنید تا بتوانید به رفع عیب و ایراد در این دستگاه بپردازید.
اگر مشکل چیلر شما بزرگ و جدی است حتما ازمتخصصین کمک بگیرید زیرا ممکن است یک کار اشتباه سبب بروز ضرر مالی بزرگی به شما شود. اگر فرد تکنسین دارای تجربه بالا در این زمینه باشد می تواند به سرعت به عیب یابی چیلر شما بپردازد و در جهت رفع مشکل برآید. بیشتر مشکلاتی که در چیلر تراکمی به وجود می آید را می توان مربوط به کمپرسور ها دانست. بررسی کمپرسور در قدم نخست سبب میشود که فرد زودتر به عیب یابی چیلر تراکمی بپردازد و زودتر مشکل را تشخیص دهد. امید است با مطالب بالا بتوانید سریع تر و بهتر به عیب یابی چیلر خود بپردازید.
لازم به ذکر است که شما عزیزان میتوانید با مراجعه به صفحه محصولات ما با انواع سیستم های تهویه مطبوع تولید شده در شرکت جهان تهویه اعتماد نیز آشنا شده و کاتالوگ فنی آن را نیز دانلود و مشاهده فرمایید.
برای مطالعه بیشتر در رابطه با سیستمهای تهویه مطبوع به دیگر مقالات ما در صفحه مقالات علمی مراجعه فرمایید.
همچنین برای دریافت مشاوره در مورد سیستمهای تهویه مطبوع میتوانید از طریق صفحه تماس با ما، با واحد فنی ما در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید